اخبار و مقالات

خرابی آسانسور 1

تعمیر خرابی آسانسور :

در این مقاله سعی بر آن است علل خرابی آسانسور و چگونگی نگهداری بهتر از آن را مورد بررسی قرار دهیم.

هر وسیله الکترومکانیکی که مستقیما با سلامتی انسانها در ارتباط است نیاز به رسیدگی ویژه ای دارد.

آسانسورها روزانه صدها انسان را بین طبقات ساختمانها جا به جا می کنند لذا نقص فنی و بروز حادثه در آنها ممکن است صدمات جبران ناپذیری را وارد نماید.

عمرزیاد پی وسازه ،حوادث طبیعی ، فرسودگی سیستم آسانسور،عدم توجه به سرویس ماهانه واستفاده غیر منطقی درجابه جایی بار میتواند منجر به خرابی آسانسور یا کوتاه ترشدن عمر مفید آن گردد.

در زیر ابتدا انواع تکنولوژی ساخت آسانسور را معرفی کرده و در انتها نکاتی را در مورد نگهداری و رفع خرابی آسانسور مطرح خواهیم کرد.

انواع آسانسور :

آسانسورها به 5 دسته متفاوت از نظر نوع کاربری واندازه تقسیم میشوند.
1- کششی
2- هیدرولیک
3- وینچی
4- مغناطیسی
5- پنوماتیک

آسانسور کششی :

نیروی محرک دراین نوع از آسانسورها از یک موتور الکتریکی که معمولا در بالای چاه آسانسور ودرمحلی به نام موتور خانه نصب میگردد، تامین میشود وبر روی فلکه این موتور تعدادی کابل فولادی وجود دارد که ازیک سمت به کابین آسانسور و از سمت دیگربه وزنه های آسانسور درون قابی فلزی متصل است.

وزن این وزنه ها برابر با وزن کابین است و وزن معمول هر نفر مسافر آسانسور 75 کیلو گرم در نظر گرفته میشود.

دلیل نصب وزنه برروی این نوع از آسانسورها به جهت بالا بردن کابین و افراد میباشد در غیر اینصورت باید از موتورهای بسیار قوی درجهت بالا بردن کابین استفاده گردد که به لحاظ مهندسی و اقتصادی توجیه پذیر نیست.

اساس کاراین آسانسورها وابسته به نیروی اصطحکاک بین سیم بکسلها وفلکه موتور است

در داخل فریم این کابین ها به اندازه کافی وزنه وجود دارد تا کابین ومسافران با توجه به ظرفیت طراحی شده را جابه جا کند .

آسانسور هیدرولیک :

در سال های اخیر آسانسورهای هیدرولیکی نیز در بین کاربران خانگی بسیار پرطرفدار شده اند
برای مثال در اروپا بیش از 70 درصد از آسانسورهای زیر ۵ طبقه از نوع آسانسور های هیدرولیک می باشند.

از ویژگی های مهم این نوع آسانسور می‌توان به نرمی حرکت ،خرابی و استهلاک بسیار کم،سهولت در عیب‌یابی و تعمیر ، ایجاد فضای زیبا و شیشه‌ای به دلیل حذف کادر وزنه و سیم بکسل ، عدم نیاز به موتورخانه در پشت بام ، حمل بار زیاد و همچنین تراز شدن دقیق آن در طبقات اشاره نمود.

اما از محدودیتهای استفاده از این نوع آسانسورها می‌توان به محدودیت در ارتفاع و کندی نسبی سرعت آنها اشاره نمود.

آسانسور وینچی :

نوعی آسانسور است که با زنجیر یا طناب فولادی آویزان شده و نیروی رانش به طریقی به غیر از اصطکاک به آن وارد می‌شود.

در این نوع آسانسورها قاب وزنه وجود ندارد.

آسانسورمغناطیسی :

این نوع از آسانسورها بسیار پیشرفته اند و از سیستم های پیچیده مغناطیسی بهره می برند.

دارای ریل‌ها و تجهیزات متصل شده روی دیوار چاله آسانسور که نقش استاتور موتور و کابین آسانسور که نقش روتور را ایفا می کند.

با برقراری جریان برق به استاتور میدان مغناطیسی ایجاد و به روتور القا می‌گردد.

میدان مغناطیسی به وجود آمده در نقاطی قطع و با القا کردن جریان برق بوسیله سیم پیچ‌های استاتور،سیم پیچ‌های تعبیه شده روی روتور باردار شده و کابین به حرکت در می‌آید بنابراین در این آسانسورها اجزایی نظیر وزنه، تعادل، کابل فولادی، موتوخانه و … وجود نخواهد داشت.

نکته جالب در مورد این نوع آسانسورها این است که به هرجهتی و به راحتی با انتخاب دگمه مورد نظر یا وارد کردن کد طبقه جابه جا میشود.

آسانسور پنوماتیک :

کارکرد این نوع از آسانسورها بسیار جالب است ،دارای یک پمپ خلا میباشد که می تواند در بیرون از ساخمان تعبیه شود وبه هیچ عنوان تولید صدای ناهنجاری نخواهد داشت.

آسانسور پنوماتیک با استفاده از فن آوری نوین، انقلابی در صنعت آسانسورهای کوچک و کوتاه مسیر بوجود آورده و آسانسوری است، منحصر بفرد و سازگار با طبیعت و محیط زیست با حرکت بسیار آرام و روان و با توقف های ملایم، ضمن اینکه این آسانسوردرمسیربازگشت به پائین اصلا ازانرژی برق استفاده نمی کند.

زمانیکه برق قطع شود به آرامی به طبقه همکف بازگشته و بدون نیاز به حضور فرد متخصص درب آسانسور بدون هیچ مشکلی باز و مسافر آن از کابین خارج می شود.

مجموعه ویژگی های ذکر شده این نوع از آسانسور را بسیار مورد توجه قرار داده است.

آسانسور خلاء یا آسانسور پنوماتیک چگونه کار می کند؟

آسانسور پنوماتیک ترکیبی است از یک سیلندر گرد و صاف از جنس ورق های شفاف یا رنگی پلی کربنات، با یک کابین کواکسیال که حرکت این کابین در جهت بالا و پائین از طریق مکش و فشار هوا انجام می شود.

این عمل در اصل بر اساس فشار صعودی میباشد و اختلاف فشار آتمسفر زیر و بالای کابین خلاء مورد نیاز برای حرکت کابین آسانسور به سمت بالا توسط توربین های تولید باد فراهم میسازد.

دنده پیستون احاطه شده که به صورت کامل وکیوم و مهر وموم می باشد، اجازه می دهد با حرکت جنبشی و تقریبا بدون اصطکاک، کابین آسانسور توسط فشار هوا به بالا برده شود.

خرابی اسانسور

خرابی اسانسور

نکات مهم در مورد سرویس و نگهداری اسانسور و جلوگیری از خرابی آسانسور:

سیستم های آسانسور از هر مدلی که باشند شامل تعدادی قطعات مصرفی اند که نیاز است مرتبا بازدید شده و در صورت نیاز تعویض گردند.

خرابی این قطعات علاوه بر مخاطره آمیز بودن ممکن است در صورت رسیدگی دیرهنگام باعث خرابی های وسیع تر و پرهزینه تری شوند .

سیستم های کنترل کننده هر آسانسور دارای یک سیستم عیب یاب است که خطاهای سیستم را به صورت کد بندی شده ذخیره می نماید.

در روش بازدید منظم ،کارشناس میتواند با خواندن خطاهای سیستم موارد مورد نیاز را بازرسی نموده و خرابی احتمالی را قبل از آنکه خسارات جدی تری حادث شود ،رفع نماید.

سیستم کنترلی آسانسور تصمیمات صحیح را با توجه به اطلاعات دریافتی از سنسور ها اتخاذ میکند، لذا لازم است سنسور ها و چشمی ها مرتبا بازدید شوند تا اطلاعات صحیح و به موقعی را به مرکز کنترل ارسال نمایند.

کابل های آسانسور از رشته های بافته شده فولادی ساخته می شوند.

این کابل ها استحکام و خواص کششی بسیار بالایی دارند اما لازم است به صورت مرتب بازدید شوند و به صورت چشمی عیوب ظاهری آنها مورد بررسی قرار گیرند.

این شرکت در جهت تسهیل در خدمات رسانی به مناطق مختلف تهران اقدام به تقسیم مناطق این شهر کرده است و در هر منطقه از تیم تعمیراتی مجربی بهره می گیرد برای کسب اطلاعات بیشتر از این طرح می توانید به صفحات زیر مراجعه نمایید.

سرویس آسانسور شمال تهران

سرویس آسانسور شرق تهران

سرویس آسانسور غرب تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


چهار × = 16