سرویس آسانسور :
آسانسور وسیله ای مکانیزه می باشد که در یک چهارچوب به نام چاه حرکت می کند و وظیفه آن جا به جایی افراد به صورت عمودی می باشد.
آسانسور به دلیل ارتباط مستقیمی که با جان کاربران دارد باید ایمن ، قابل اعتماد و دارای کارایی بالایی باشد و تمامی این موارد شامل کارهایی است که باید در سه مرحله اجرا و بررسی شود.
1-مرحله قبل از ساخت و یا مرحله طراحی و ساخت سازه های ساختمانی
2-مرحله طراحی و مونتاژ مکانیکی آسانسور
3-مرحله پشتیبانی و سرویس آسانسور
هر کدام از این مراحل به صورت جداگانه کار می کنند ولی در مجموع بر روی کارکرد نهایی آسانسور تاثیر می پذیرند.
متاسفانه در خیلی از مواقع زمانی به سرویس کار آسانسور نیاز پیدا می شود که در آسانسور مشکلی به وجود آمده باشد و تا زمان بروز این مشکلات برای نگهداری و سرویس آسانسور هیچ اقدامی انجام نمی دهند.
به طور کلی معمولا آسانسور های فعال در کشور را به دو بخش تقسیم بندی می کنند :
• آسانسورهایی که توسط شرکت بازرسی کنترل ایمنی مورد تایید قرار میگیرند و شامل ضوابط استاندارد می باشند.
• اکثر آسانسورهای شهرستان ها و آسانسورهایی که قبل از تاریخ بهمن 77 در تهران نصب شده اند و تاییدیه از سازمان بازرسی نگرفته اند.
آسانسورها به تنهایی خودشان یک پروژه کامل در ساختمان هستند و از معماری تا سازه و فن و تکنیک در کنار صدها قطعه درشت و ریز که هر کدام پیچیدگی های خاص خود را دارند تشکیل شده اند .
قطعات آسانسور به مرور زمان مستهلک می شوند و این وسیله بدون نگهداری مناسب و اصولی کارکرد خوبی نخواهد داشت همچنین اگر از آسانسور درست نگهداری نشود برای استفاده خطرناک می باشد.
انواع فعالیت هایی که برای سرویس و نگهداری آسانسور انجام می شود:
1. بازرسی : بازرسی از آسانسور در مقاطع زمانی مختلفی برنامه ریزی می شود تا مشخص شود که آیا آسانسور به سرویس نیاز دارد یا خیر.
2. سرویس : زمانی که در مرحله بازرسی نیاز به سرویس داشته باشد سرویس دهی برای قسمت های ثابت و متحرک آسانسور انجام می پذیرد. همچنین باید برای نگهداری آسانسور چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور ماهیانه یک بار پر شود.
3. تعمیرات پیشگیرانه : زمانی اتفاق می افتد که وسایل نصب شده در حال کار بوده و دچار خرابی نشده اند. هدف از آن این است که خرابی به تعویق بیافتد و فاصله بین خرابیها افزایش یابد.
4. تعمیرات خرابی : این زمانی اتفاق می افتد که دستگاه از کار افتاده باشد و وظایف خود را به خوبی انجام ندهد. این موارد با انجام تعمیرات لازمه باعث راه اندازی دوباره آسانسور می شود.
مقررات ایمنی ترمز آسانسور چیست؟
در صورت قطع برق و یا قطع برق سیستم کنترل ، سیستم ترمز آسانسور باید حتما به صورت اتوماتیک عمل کند به همین علت از سیستم های ترمزهای اصطحکاکی الکترو مغناطیسی استفاده می شود.
ترمز باید توسط فنرهای فشاری و یا نیروی وزن عمل کند.
ترمز توسط الکترومغناطیس باید باز شود
در صورت قطع جریان برق ترمز باید بلافاصله عمل نماید.
ترمز باید به صورتی طراحی شود که با دست هم بتوان آن را باز کرد.
به خاطر داشته باشیم سرویس و نگهداری درست و به موقع تضمین دهنده ایمنی آن و آسایش افراد در استفاده از آن می باشد.

سرویس آسانسور
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه خرابی آسانسور و سرویس و نگهداری آسانسور مراجعه نمایید.