نگهداری آسانسور :
نگهداری آسانسور به مجموعه اقداماتی نظیر بررسی سیستم های آسانسور ،بررسی سنسور ها و عملگر ها و تعویض قطعات مصرفی مورد استفاده در آسانسور گفته میشود .
نگهداری آسانسور در حالت کلی عمر مفید آسانسور را افزایش می دهد و احتمال بروز خرابی را در زمان استفاده بسیار کمتر می کند.
یکی از مزایای این کار تشخیص زودهنگام خرابی هاست.این موضوع باعث می شود تا قبل از گسترش خرابی متوجه آن شوید و نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید.
گسترش خرابی ها عموما هزینه های سنگینی را به مالکین آسانسور تحمیل خواهد نمود.
لازم است فرایند نگهداری آسانسور به صورت منظم و توسط شرکت های دارای پروانه فعالیت انجام شود .در غیر این صورت ممکن است شرکت های بیمه گذار نسبت به تعهدات خود مسئولیت نپذیرند.
نگهداری آسانسور به لحاظ قانونی بر عهده چه کسانی خواهد بود ؟
تمامی مدیران بخش دولتی و خصوصی ،مدیران مراکز تجاری و عمومی و همچنین مدیران ساختمان و مجتمع های مسکونی موظفند نسبت به عقد قرارداد سرویس و نگهداری آسانسور با مراکز دارای صلاحیت اقدام نمایند.
چنانچه مدیران مذکور از این وظیفه کوتاهی نمایند تمامی مسئولیت جانی و مالی ناشی از نقص آسانسور بر عهده ایشان خواهد بود.
مطابق با قوانین وزارت محترم صنعت، معدن و تجارت، فقط شرکتهای دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور و پله برقی مجاز به فعالیت در این زمینه می باشند و شرکت های دیگر تحت عناوین و با تاییدیه های مختلف هیچکدام صلاحیت رسیدگی به این امور را ندارند و ممکن است مشکلات قانونی ای برای مدیر طرف قرارداد بوجود آورند.
قوانین مربوط به ساختمان :
صدور گواهی پایان کار ساختمان منوط به اخذ تاییدیه های لازم برای آسانسور نصب شده می باشد.
یکی از این موارد نصب و طراحی آسانسور توسط شرکتی است که دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور و پله برقی از ارگانهای قانونی باشد.
تنها داشتن تجربه، شرکت و یا فروشگاه قطعات به تنهایی دلیلی بر صلاحیت فنی و مجوز قانونی برای فروش ، نصب، تعمیرات و نگهداری آسانسور نیست.
– انجمن تخصصی صنایع همگن آسانسور و پله برقی، دارای کمیته ایست در جهت بررسی و ارزیابی شرکت ها برای صدور یا تمدید پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور و پله برقی.
با توجه به قانون در صورت واگذاری عملیات نصب و نگهداری به شرکت غیر مجاز تمامی خسارات مالی و جانی وارده ناشی از نقص آسانسور برعهده مالک ساختمان و یا مدیر ساختمان می باشد.
با توجه به آمار ارائه شده آسانسور ها از پرخطر ترین وسایل الکترومکانیکی محسوب می شوند و در 90 درصد از آسانسور های حادثه دیده رد پایی از شرکت ها و تعمیرکاران غیر مجاز دیده می شود.
کمیته حل اختلاف جهت رسیدگی به شکایات مشتریان و شرکتهای عضو انجمن برعهده انجمن تخصصی صنایع همگن آسانسور و پله برقی است و این کمیته پس از تحقیق مراتب را به مقامات قضایی گزارش خواهد کرد.
امروزه در بازار قطعات نامرغوب و غیر استاندارد به وفور یافت می شوند که تشخیص آنها از قطعات اصلی نیاز به تجربه و کارشناسی دارد.لذا هرگز شخصا نسبت به خرید لوازم یدکی آسانسور اقدام نفرمایید.
نگهداری آسانسور در اروپا و آمریکا فاکتور های سخت گیرانه تری دارند و معمولا به صورت سالانه توسط نهادهای دولتی و نزدیک به دولت بازرسی می گردند.
در نظر داشته باشید که هزینه های انجام شده برای سرویس و نگهداری آسانسور به مراتب کمتر از هزینه های خرابی آسانسور خواهد بود .
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه سرویس و نگهداری آسانسور مراجعه فرمایید.

نگهداری آسانسور